Atunci cand prepari cafeaua verde, folosesti termeni precum infuzie sau oxidare. Iar asta pentru ca acest produs 100% natural si foarte sanatos este usor diferit de cafeaua, asa cum ai cunoscut-o pana acum.
Iata cum te sfatuiesc specialistii sa consumi cafeaua verde pentru a beneficia de proprietatile ei cele mai pretioase.

Ai nevoie de un aparat special pentru a prepara cafeaua verde macinata sau e de ajuns clasicul ibric?

Cafeaua verde macinata se infuzeaza cu apa incalzita la 90-95 grade Celsius, timp de 4-5 minute, precum un ceai. Sunt de ajuns 2-3 lingurite de cafea verde la o cana de dimensiuni normale (200-250 ml). Consuma bautura astfel obtinuta in maximum 10-12 minute, pentru ca proprietatile antioxidante ale cafelei verzi, acelea care te ajuta sa slabesti si sa iti detoxifici organismul, sa nu dispara.
Cafeaua verde este una dintre propunerile-vedeta din meniul The Coffee Factory din Bucuresti. La cafenea, iti va fi pregatita cu ajutorul unui aeropress, un aparat special de preparare a cafelei, care permite extractia optima si filtrarea perfecta a aromei si proprietatilor antioxidante.

Sfat! Cafeaua verde nu se fierbe si nu se da in clocot precum cafeaua clasica. La fel de gresita este si inmuierea boabelor de cafea, cu cateva ore inainte de infuzare. Ambele procedee au ca efect oxidarea boabelor si pierderea proprietatilor antioxidante.

Ce cantitate de cafea verde e indicat sa se consume pe zi?

Nutritionistii recomanda 2 cesti de infuzie de cafea verde macinata pe zi, cu 30 de minute inaintea mesei. Daca preferi sa o bei seara, pentru tine exista cafeaua verde decofeinizata. Ia in calcul si retetele racoritoare, in care cafeaua verde este combinata cu fresh-uri de fructe, limonade sau cocktail-urile pe baza de cafea verde.

Cafeaua verde se poate indulci? Cu zahar sau cu miere?

In mod evident, daca ti-ai propus sa slabesti cu ajutorul cafelei verzi, adaugarea de indulcitori te abate de la scopul initial. Daca esti cucerit de cafeaua verde si vrei doar sa te delectezi, iti sta la dispozitie cafeaua verde cu aromele de ghimbir, scortisoara, cardamom, gojii, sau combinata cu cafea prajita, care se preteaza mai degraba la a fi indulcite.

Cafea verde rece sau calda?

Bea-o calda si imediat dupa ce ai preparat-o, pentru a fi sigur ca beneficiezi de proprietatile extraordinare ale cafelei verzi!