Proprietati curative

Cafeaua verde macinata contine cantitati importante de antioxidanti, care lupta impotriva radicalilor liberi si previne cancerul. Cafeaua verde regleaza metabolismul, ajuta la eliminarea kilogramelor nedorite si actioneaza ca un tonic pentru activitatea cerebrala.

Beneficiile cafelei verzi

Infiecare zi, organismul nostru trebuie sa lupte impotriva radicalilor liberi, precum stresul, poluarea sau alti factori care distrug celulele organismului. Antioxidantii sunt componentele naturale care ne ajuta sa ne mentinem starea de sanatate si reduc stresul oxidativ. Antioxidantii sunt compusi naturali care au rolul de a reduce efectele toxice ale radicalilor liberi. Sunt importanti pentru mentinerea unui organism sanatos . Cafeaua verde contine o cantitate mare de antioxidanti care asigura o stare de bine organismului.

Principalii antioxidanti din cafeaua verde sunt polifenolii. Acestia reprezinta o parte importanta din cantitatea de antioxidanti necesari organismului in cadrul unei alimentatii echilibrate. Studii clinice au demonstrat ca antioxidantii de tip polifenoli sunt absorbiti rapid de corpul uman si protejeaza organismul impotriva distrugerii celulelor.

O cana de cafea verde macinata furnizeaza aproximativ 400 mg de antioxidanti, respectiv 160mg polifenoli.
Cafeaua verde contine o cantitate mare de antioxidanti, care ajuta la incetinirea procesului de imbatranire. Antioxidantii din cafeaua verde sunt mai puternici chiar si decat cei care se afla in ceaiul verde. De asemenea, consumul de cafea verde nu are efecte negative ca in cazul consumului de cafea prajita. Astfel, cei care consuma cafea din boabe verzi nu vor suferi de tahicardie, cresterea tensiunii arteriale sau insomnie.

Acidul clorogenic, prezent in toate tipurile de cafea, neutralizeaza radicalii liberi care ataca structura sistemului celular. Cafeaua verde contine cantitati mari de acid clorogenic. Este astfel utila in tratarea cancerului. De asemenea, cafeaua verde este recomandata si in tratamentele antiimbatranire . Cafeaua verde regleaza metabolismul si suplimenteaza glucoza din organism. Contine si acid cafeic, care actioneaza ca un tonic general.

Alte beneficii ale cafelei verzi:

  • Creste eficienta medicamentelor
  • Diminueaza riscul de diabet
  • Ajuta la eliminarea kilogramelor in plus
  • Ajuta la sanatatea ficatului
  • Este un tonic pentru activitateacerebrala
  • Accelereaza metabolismul.

Slabeste cu cafea verde

Este o noua descoperire facuta in domeniul nitritionistilor care ofera rezultate vizibile in timp.

Datorita continutului ridicat de acid clorogenic, cafeaua verde macinata este indicata in curele de slabire. Acidul clorogenic accelereaza metabolismul si inhiba aportul de glucoza in intestine. De asemenea, acidul clorogenic reduce si absob triazaharului in organism. 10 grame de cafea consumate inaintea principalelor mese ale zilei duce la reducerea grasimilor din corp.